Van tijd tot tijd moet een woning of bedrijfspand worden vernieuwd. De eisen veranderen in de loop der jaren en ook een pand is aan slijtage onderhevig.

In Wolvega en omstreken bestaat veel ‘oude bouw’; oudere en zeer oude huizen en panden.
Omdat we al 50 jaar bestaan, is de kennis en vaardigheid bij ons in huis om oude panden te renoveren of te verbouwen.
Afhankelijk van uw eisen, kunnen we authentiek renoveren (kijk hier voor onze ervaring aan een rijksmonument) of juist compleet vernieuwen.

Maar ook wanneer u nieuwe funktionaliteit of extra ruimte zoekt, bent u bij ons aan het juiste adres. Ook in recentere woningen regelen wij de verbouwing van begin tot eind: U vertelt ons uw wensen en wij zorgen dat alles uitgevoerd wordt. Als erkend hoofdaannemer weet u dat wij garant staan voor optimale kwaliteit. Kijkt u hier maar eens naar enkele voorbeeld verbouwingen:


Uitbreiding herenhuis in zelfde stijl

Prachtig om bestaande bouw uit te breiden zonder dat dit kunstmatig overkomt. We kunnen aansluiten op alle bouwstijlen en u de ruimte geven die u wenst:

werkman1werkman1werkman1

Terrasoverkapping

Een mooie klus om een stijlvolle overkapping van een terras te maken. Daarbij moest er voldoende daglicht doorgelaten worden om het niet te donker te laten worden in huis

sleyt1sleyt2sleyt3

Aanbouw Gentiaan

Een bijzonder project waarbij we een aanbouw maakten aan een niet alledaagse bouwstijl.

oosterling014oosterling017oosterling019

Verbouw Klassieke woning Spoorsingel

Het up to date houden van een oude hoofdmeesterswoning aan de Spoorsingel was een mooie opdracht van de familie Maatman. Gelegen aan de mooiste straat van Wolvega staat deze prachtige oude villa. Het is ons bijzonder goed gelukt deze woning met behoud van stijl en statigheid van alle moderne gemakken te voorzien. We zijn dankbaar voor het vertrouwen wat deze klant in ons gesteld heeft.

Bekijk de beelden:


Project – Renovatie Rijksmonument Spoorsingel 5

images/stories/verbouw/spoors1.jpgAan de Spoorsingel in Wolvega staan veel monumentale woningen. Deze woning valt onder de Wet op de Rijksmonumenten. Dit betekent een bijzondere aandacht bij het vernieuwen van het interieur van deze woning.
Om te voldoen aan de eisen die door de wetgever gesteld worden, hebben we veel ervaring opgedaan met dit Rijksmonument.

Aan de constructie van deze woning mocht (en hoefde) niet gesleuteld te worden.  Er zijn moderne voorzieningen aangebracht en isolatie voldoet aan de moderne eisen.

We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw klassieke pand! Neemt u hier contact met ons op.

Project – Uitbreiding bungalow

knulstEen klant met een bungalow wilde meer ruimte en modernisering zonder al te veel wijzigingen in het karakter van zijn huis. Neemt u hier contact met ons op; we bespreken graag wat we voor u kunnen betekenen!

Project – Kap op garage

images/stories/verbouw/garkap1.jpgExtra ruimte is nooit weg, soms zelfs broodnodig! Bij deze woning is de garage voorzien van een kap met dakkapel.

De ruimte die ontstaat is nu te bereiken via een overloop die met een dakkapel aan de voorkant is gecreeerd.
Aansluiten op bestaande bouw is niet altijd eenvoudig. Je moet rekening houden met materiaalkeuze en lijnen om het mooi te laten passen.
Een andere uitdaging is om een duurzame verbinding met de bestaande bouw te realiseren; er is bij de oorspronkelijke bouw niet uitgegaan van uitbreidingen in de toekomst.

Komt u gerust eens langs om samen de mogelijkheden die er voor u zijn te bekijken.

Neemt u hier contact met ons op.
images/stories/verbouw/garkap2.jpg

Project – Dakkapel plaatsen

dakkap1Bij een van onze klanten hebben we een dakkapel geplaatst. Om half acht ging het zeil van het dak en om kwart over acht (!) zat de dakkapel er op. Eerst meten we alles op.

Neemt u hier contact met ons op
Dan gaan we achter de schermen de voorbereidingen treffen. Wanneer alles gereed is voor plaatsing, maken we een afspraak om het te gaan uitvoeren. Zodoende heeft u er geen omkijken naar!
Scroll naar boven